Pelaa Old School Runescapea mobiilissa

Osrs mobiilissa

Kun Old School Runescape julkaistiin vuonna 2013, ei kukaan arvannut kuinka suuri menestys siitä tulisi. Aikaisemmat päivitykset kuten Evolution of Combat sekä muut peliin liittyneet muutokset, kuten mikromaksut olivat alentaneet pelaajakantaa huomattavasti.

Peliä pelasi enää kourallinen pelaajia, lähes kaikki olivat jättäneet Runescape 3 maailman taakseen. Tämän kaiken kuitenkin muutti Old School Runescapen julkaisu, sekä myöhemmin julkaistu Old School Runescape mobiilipeli.

Halu uudelle serverille, etenkin vuoden 2007 versiolle oli suuri. Aluksi servereitä pyöritettiin vuoden 2007 version avulla pelaajien toimesta. Jagex, eli Runescapen omistaja ei kuitenkaan tästä pitänyt. Pelaajatkin alkoivat siirtyä enemmän ja enemmän yksityisomisteisille servereille.

15.2.2013, Jagex antoi pelaajille mahdollisuuden äänestää pelin 2007-version palauttamisesta. Kolmessa vuorokaudessa 160 000 pelaajaa äänesti tämän puolesta. Myöhemmin äänimäärä kohosi lähes 450 000 kyllä-ääntä. Nettipelille tämä on loistava määrä ääniä.

Tämä äänestys johti myöhemmin siihen, että legendaarinen ja nostalginen OSRS-peli julkaistaisiin. Julkaisua odottivat tuhannet ja tuhannet pelaajat kuin kuuta nousevaa. Kyseinen peli julkaistiin myös myöhemmin mobiililaitteille, mutta siitä kerromme lisää piakkoin.

Miten Old School Runescape kehittyi?

Kun uudet Old School Runescape -serverit oli julkaistu, alkoi pelin suunnaton suosio saavuttaa pelaajia ympäri maailman. Iso osa pelaajista halusi palata takaisin sen pelin pariin, jota he olivat nuorempana pelanneet.

Myös lähes 450 000 pelaajan kyllä-äänet vaikuttivat suuresti tämän pelin suosioon. Runescape on klikkailutyylinen peli, jossa voit kehittää erilaisia taitoja edetäksesi pelissä.

Taitojen kehittäminen on erittäin yksinkertaista, ainakin aluksi. Esimerkiksi voit aloittaa kalastuksen kehittämisen Lumbdridgen kylässä hankkimalla itsellesi verkon. Verkolla voit kalastaa ‘’Shrimp’’ kaloja eli katkarapuja. Saat tästä itsellesi kokemuspisteitä taitoosi.

Kun keräät taitoasi lisää ja lisää kokemuspisteitä, saat myös mahdollisuuden parantaa nopeutta, jolla kokemuspisteitä kertyy. Jokaisen tason kohdalla vaatimukset kuitenkin kasvavat suuremmiksi, jolloin myös taidon kehittäminen vaikeutuu.

Pelissä pääsee parhaiten mukaan kehittämällä taitoja, sillä jokaisen taidon kehittäminen johtaa aina luontaisesti toisen taidon kehittämiseen. Esimerkiksi aikaisemmin kalastamasi katkaravut voit kantaa repussasi joko pankkiin tai kokkauspisteelle.

Kun olet saavuttanut riittävän määrän saalista, voit aloittaa niiden valmistamisen. Kalojen valmistamisesta saat kokemuspisteitä kokkaustaitoosi. Kalat voit tämän jälkeen halutessaan myydä tai vaihtaa toisten pelaajien kanssa. Voit myös säästää valmistetut kalat itsellesi, sillä ne ovat erittäin tärkeä osa peliä, mikäli haluat pelata pelin kaikkea sisältöä.

Kalat ja muut ruuat parantavat sinua. Jokainen Runescape-maailman vastustajista voi aiheuttaa vahinkopisteitä. Näitä saatuja pisteitä voi kuitenkin parantaa, esimerkiksi syömällä tai odottamalla. Syöminen on kuitenkin huomattavasti nopeampi tapa palauttaa vahinkopisteet täysiksi.

Tehtävät Runescapessa

Osrs godwars

Old School Runescapessa on myös tehtäviä joita voit suorittaa käyttäjälläsi. Legendaariset tehtävät on varmasti moni suorittanut nuorempana, mutta nyt ne ovat entistäkin hauskempia.

Voit suorittaa useita klassisia tehtäviä kuten Recipe for Disaster tai Desert Treasure -tehtävän. Myös aikaisemmin julkaistut Dragon Slayer sekä Underground Pass -tehtävät ovat saaneet jatkoa.

Runescapessa uutta sisältöä on alettu lisäämään sen mukaan, miten pelaajat sitä toivovat. Jokaista uutta sisältöä edellyttää se, että vähintään 75% pelaajista hyväksyy kyseisen sisällön lisäämisen peliin. 

Esimerkkejä tästä uudesta sisällöstä ovat Zulrahs Shrine, Song of the Elves, Corporal Beast, Dragon Slayer 2 sekä Chambers of Zerich. Myös klassinen ‘’Fire Cape’’ on saanut jatkoa tarjoamalla pelaajille mahdollisuuden hankkia entistä parempi viitta.

Uudessa sisällössä on erityisesti ajateltu myös sellaisia pelaajia, jotka haluavat pelata Runescapea mobiililaitteilla. 2017 kesällä Jages ilmoitti, että vuoden 2017 lopussa julkaistaisiin Runescape Mobile -versio.

Julkaisu kuitenkin venähti hieman, ja lopullista OSRS Mobile -aplikaatiota jouduttiin odottelemaan vuoden 2018 lokakuuhun asti. 30 lokakuuta 2018 koitti kuutenkin suuri päivä, sillä Old School Runescape oli vihdoinkin julkaistu mobiilipelejä tukeville laitteille Google Play Store sekä iOS AppStore palveluissa.

Miten pääset pelaamaan Old School Runescapea mobiilissa?

OSRS pelaaminen puhelimella

Jos haluat kokeilla tätä klassikkopeliä, suosittelemme että suuntaat suoraan puhelimesi aplikaatiokauppaan. Etsi siellä hakukentästä Old School Runescape -sovellusta ja lataa se itsellesi. Pelin ilmaista versiota voi pelata täysin ilmaiseksi, niin pitkään kuin haluaa.

Kun olet saavuttanut ilmaisen sisällön rajan, voit joko pelissä kerrytettävän kullan avulla, tai oikealla rahalla, ostaa Runescape Membersehip -tuotteen. Runescape Membership antaa sinulle täyden oikeuden kaikkeen sisältöön. Tämä sisältää niin Old School Runescapen, kuin myös Runescape 3 sisällön.

Peliin ei tarvitse käyttää oikeaa rahaa ollenkaan, kokeneet pelaajat saavat helposti kerättyä itselleen riittävästi kultaa Membership-tilauksen ostamiseen. Kullan keräämiseen vierähtää yleensä yhden iltapäivän verran aikaa. Tilaus jonka kullalla voi ostaa kestää kaksi viikkoa. Tilauksen ostaminen on suositeltavaa, sillä ilmaisessa versiossa sisältöä ei ole läheskään niin paljoa, kuin oikeassa, maksullisessa versiossa.

Sisältöä tässä pelissä riittää varmasti jokaiselle pelaajalle. Normaalilta pelaajalta vie noin 4000 tuntia tehdä kaikki tehtävät, sekä saavuttaa maksimitaso jokaisessa eri pelin saavutettavassa tasossa.

Voit siis olla varma, että Old School Runescape Mobile -peli antaa sinulle loistavaa, laadukasta sekä uskomattoman koukuttavaa sisältöä tuhansiksi tunneiksi. Siirry siis kohti aplikaatiokauppaasi ja lataa Old School Runescape Mobile -peli laitteellesi jo tänään.

Tämä kyseinen peli toimii erittäin loistavasti kaikilla laitteilla. Voit myös halutessasi pelata peliä tietokoneellasi samalla käyttäjällä, kuin puhelimessasi on. Näin sisältö sekä saavutetut saavutukset pysyvät aina linjassa sen kanssa, miten peliä pelaat. Olisihan se tylsää jos satojen tuntien työ menisi hukkaan eikä tietokoneella saisi käyttää samaa käyttäjää.